perjantai 16. joulukuuta 2016

Rotorua

Jokaisen täytyy käydä joskus Rotorualla Uudessa -Seelannissa.  En oikein ollut selvillä miksi, mutta asia valkeni vähitellen tänne päästyä. Nimi viittaa maagiseen maailmaan maorien mailla, kuumiin lähteisiin ja rikin hajuun.

Kyse on Uuden-Seelannin matkailun historian keskeisestä paikasta, paikallisesta Imatran koskesta. Rotomahana -järven rannoilla sijaitsi valkoiset ja vaaleanpunaiset terassit – vulkaanisen lähteen liuottamat ja uudelleen jähmettämät terassimaisten altaiden kaskadiset sarjat. Kyseessä oli ns. maailman kahdeksas ihme, jota tultiin katsomaan kaukaa.

Tarawera tulivuoren purkaus aamuyöllä 10.6.1886 hävitti terassit ja luonnon 8 000 neliökilometrin alueelta laavan ja mutaan, kun purkausten jatkuessa Rotomahana – järven pohja rähähti purkaukseen viereisen tulivuoren kanssa.


Rotoruan alue on kuitenkin muutoinkin luonnonkaunis ja sademetsäisen vihreä. Turistit jatkoivat tuloaan. Ensin kaivettiin läheinen Te Wairon kylä mudan peitosta ja perustettiin Rotoruan kylään maorikulttuurin keskus. Lukuisat termiset kylpylät kehittivät palveluita. Turistiteollisuus on sittemmin keksinyt jos vaikka minkälaista pallolla mäkeä alas - aktiviteettia.

Kyllä brändilla on merkillinen voima. Sinunkin kannattaa tulle Rotoruaan. Syy selviää paikan päällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti